Blackjacki metsik ajalugu

Blackjacki metsik ajalugu

2014-05-30 09:58:07 -

Kaardmängu blackjack ei loonud üksainus inimene. Blackjacki alguse ja ajaloo teemal vaieldakse siiani. Seda mängu on arendatud juba kaua ja Interneti virtuaalmaailm muudab seda pidevalt ka tänapäeval.

Blackjacki algus

Ühe teooria kohaselt mängisid juba vanad roomlased tänapäeva blackjackiga sarnast mängu. Nad kasutasid erineva punktiväärtusega puutükke. Kuigi roomlased armastasid väga hasartmänge, pole selle teooria tõestuseks leitud ühtki kindlat tõendit.

Üldiselt ollakse üksmeelel selles, et blackjacki ajalugu sai alguse Prantsusmaal. See arenes välja mängudest Chemin de fer ja French Ferme. 18. sajandi alguses mängiti seda juba Prantsusmaa kasiinodes nime all "Vingt-et-un" ehk 21. Hispaanias oli valdavaks selle mängu teine variant, kus 21 asemel mängiti summani 31.

Blackjack USA-s

Ameerika koloniseerimise ajal leidis 21 sarnaselt ruletile tee üle Suure Lombi. Mäng sai USA-s väga populaarseks. Nime blackjack sai mäng Nevadas, kus hasartmängud seadustati esimesena. See oli eripanuse nimi, millega kasiino kasutas suurema arvu mängijate ligimeelitamiseks. Kuigi eripanusel polnud pikka iga, levis see mängu uue nimena ja on säilinud tänini.

20. sajandi keskpaigas hakkasid blackjacki pioneerid kasutama kalkulaatoreid, mis oli tol ajal lubatud. Nad püüdsid oma eelist suurendada. Kasiinod rakendasid uusi meetmeid, mille eesmärk oli vähendada võidu tõenäosust ja suurendada kasiino kasumit. Kalkulaatorid keelati, lisati kaardisegajad ja mitu kaardipakki.

1962. aastal töötas Edward O. Thorp esimesena välja kaardilugemistehnika, mida oli võimalik kasutada ilma kalkulaatorita. Ta kirjutas isegi raamatu selle kohta, kuidas blackjacki mängides võita. Nutikate mängijate arvu kasvades hakkasid Ameerika kasiinod seda raamatut vihkama. Nende vastukäiguks oli reeglite muutmine. See põhjustas nii suurt vastuseisu ning külastajate arvu ja kasumi vähenemist, et nad pidid uuesti kasusele võtma algsed mängureeglid, mis kehtivad tänini.

Veebi-blackjack, online blackjack

Eelmise sajandi lõpus hakkasid kasiinomängud kolima Internetti. Siit leiate igasuguseid versioone blackjackist. Saate kas kasiinotarkvara oma arvutisse alla laadida ja installida (sarnaselt rakenduste ja muudele mängudega) või mängida veebis brauseri abil (ilma allalaadimiseta). Sellel on mitmeid eeliseid:saate mängida igal ajal ja tasuta režiimis lihtsalt oma lõbuks.

Mängige veebi-blackjacki kasiinos
Proovige lemmikmänge tasuta
Hispaania blackjack Kaardimäng Microgaming Mängi
Pontoon Blackjack Kaardimäng NetEnt Mängi
Royal Crown Blackjack Kaardimäng Novomatic Mängi

Veebisait kasutab kuvatava sisu kvaliteedi paremaks muutmiseks küpsiseid. Saate küpsised oma brauseri sätetes blokeerida. Kasutades meie veebilehte aktsepteerite Küpsiste Poliitikas välja toodud küpsiste kasutamise.

Nõustun